Szakmai nap és díjátadó Visegrádon

Egyesületünk „A jövő vezetői asszisztenciája-a vezetői asszisztencia jövője“ címmel 2023. szeptember 9-én félnapos szakmai programot szervezett Visegrádon, a Thermal Hotel Visegrád szállodában. A szálloda méltó helyszíne volt rendezvényünknek nemcsak a legkedvezőbb ajánlata és kiváló szolgáltatásai miatt, hanem annak okán is, hogy 2023-ban elnyerte a legjobb HR Stratégia Díját a turisztikai szektorban.

A résztvevők között köszönthettük az asszisztens munkatársak mellett a vezetőket is, valamint együttműködő partnereinket, a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete és a Magyar PR Szövetség vezető tisztségviselőit is. Külön öröm volt számunkra, hogy a hasonló nevet viselő szakmai tanulmányunkban közreműködő társszerzők is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

Sáskáné Nádas Ágnes, az egyesület alapító elnökének köszöntője után Ács Nóra, kompetenciafejlesztő mentor, a Menedzserképző Központ tulajdonosa tartott előadást „TOP 5+1 kompetencia, nemcsak asszisztenseknek” címmel.

Ezt követően Dr. Brummer Krisztián, Sopron Megyei Jogú Város, Polgármesteri Hivatalának irodavezetője osztotta meg velünk értékes gondolatait „Asszisztensek vezetői szemmel“c. prezentációjában.

A rendezvény második felében Sáskáné Nádas Ágnes „A jövő vezetői asszisztenciája-a vezetői asszisztencia jövője“ címmel tartott előadást, amelynek keretében ismertette a szakmai tanulmány és ehhez szorosan kapcsolódó kérdőív eredményeit.

Nem lepte meg a résztvevőket azon ténymegállapítás, hogy a vezetői asszisztencia olyan hozzáadott értéket képvisel egy-egy cég/hivatal/számára, amely semmivel nem pótolható, még mesterséges intelligenciával sem. A szakmai esemény konklúziója: van létjogosultsága a jövőben is a vezetői asszisztenciának; fontos az asszisztensek és a vezetők közötti folyamatos párbeszéd, a jövő közös alakítása; a jövő asszisztensei számára nélkülözhetetlen a szakmai felkészültség mellett a digitális fittség, a gyors alkalmazkodás képessége és ezzel párhuzamosan a testi -lelki egyensúly megteremtése, megtartása még inkább hangsúlyossá válik.

Az esemény alkalmat adott arra, hogy az immár hagyományos ünnepi pillanatok részesei is lehessünk újfent: harmadik alkalommal került átadásra az „Év Menedzserasszisztense“ díj, amelyet idén Földes Veronika, az MPRSZ szakmai titkára vehetett át díszoklevéllel együtt szervezetünk vezetőségétől.

Sáskáné Nádas előadása itt olvasható