Események

Események

„Civil szervezetek az online térben”

„Civil szervezetek az online térben” címmel tartott rendkívül értékes előadást Nagy József, a Sportegyesületek Országos Egyesületének szervezetfejlesztési és képzési igazgatója. Erre az előadásra a „gettogetHR” projekt keretében került sor, melyre magyar és külhoni magyar civil szervezetek vezetőit, vezető tisztségviselőit hívtuk meg. Rengeteg gyakorlati ismerettel gazdagodhattunk a szervezeti események virtuális térben való szervezésének szabályairól, lehetőségeiről, az online tér kihívásairól , az elvárt személyi és technika feltételekről, a zökkenőmentes lebonyolításhoz szükséges feladatokról.  

Tovább olvasom »

„Kudarc vagy lehetőség?”

Interaktív, gyakorlatokkal fűszerezett különleges előadást részesei lehettünk, amelyet „Kudarc vagy lehetőség?” címmel tartott  Ács Nóra, a Menedzserképző Központ tulajdonosa. Megismerhettük, hogy a kudarc fogalma mindannyiunk számára mást jelent, egy azonban közös: a kudarc egy állomás, amely tanít, megerősít. Elfogadóbbnak kell lenni magunkkal szemben, hibázni szabad és hibáink formálnak bennünket. Az önismeret, a stabil környezet, a megoldásokra való fókuszálás, a váratlan helyzetekre való felkészülés fontos a kudarckezeléshez. 12 életterületet vizsgáltunk, kihívások és félelemek tükrében, hogy milyen

Tovább olvasom »

„Több szem, többet lát – A digitális etikett szerepe napjainkban”

„Több szem, többet lát – A digitális etikett szerepe napjainkban” címmel szerveztünk kerekasztal-beszélgetést márciusi szakmai napunk keretében, amelyen remek témákat érintettek előadóink: Bóta Zsolt rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter, a bécsi Magyar Nagykövetség első beosztott diplomatája; Gáspár Ágnes, az egyesület alelnöke, címzetes egyetemi docens, nemzetközi protokoll szakértő; valamint S.Nádas Ágnes, az egyesület elnöke, protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakembere, közgazdász.

Számos problémára világítottak rá az e-mail küldéstől a videokonferenciázásig. Rendkívül hasznos tanácsokat kaphattunk első kézből az üzleti élet, a diplomácia, az oktatási terület tapasztalataiból; a home office szabályairól; az időgazdálkodás jelentőségéről. Ezt követően a résztvevők egymással is megosztották a közel 3 óra alatt értékes gondolataikat a témában.

Tovább olvasom »

A digitális etikett szerepe napjainkban

A tegnapi napon „A digitális etikett szerepe napjainkban” címmel tartott rendkívül érdekes és hasznos előadást Gáspár Ágnes, a Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesületének alelnöke. Lebilincselő előadásában hallhattunk a virtuális világ kihívásairól; az abban való igazi „jelenlét” fontosságáról és szerepéről; a másik fél tiszteletén alapuló virtuális megjelenés és kommunikáció szembeni elvárásokról; a technikai feladatokhoz való felnövés fontosságáról; az „Énmárka” szerepéről.

Tovább olvasom »

A siker és az életöröm nyomában

„A siker és az életöröm nyomában” címmel egy fantasztikus, lendületes előadást hallhattunk ma virtuális térben Dr. Agata Danis, docens asszonytól, Ausztria egyik legnépszerűbb nemzetközi trénerétől és coach szakemberétől. Több, mint megtiszteltetés volt, hogy értékes gondolatait megosztotta velünk. Szívünkbe véstük a szavait, amelyek az új utakra való lépés bátorságára, az elérni kívánt célok iránti lelkesedésre, a cselekvésre buzdítottak. Rengeteg útravalót, lélekbonbont kaphattunk a mindennapok sikeréhez, amelyet ezúton is hálás szívvel köszönünk!

Tovább olvasom »

A zene, mint összekötő platform

„A zene, mint összekötő platform” címmel, -a járványügyi helyzetre tekintettel- sajnos publikum nélkül került megrendezésre a bécsi Internationale Donauphilharmonie Kulturplatform egyesület jóvoltából szervezett koncert, november 7-én, Hainburgban. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez benyújtott sikeres, közös pályázatunk révén kerülhetett sor a „művészeti bemutatóként” fémjelzett, az előírásoknak így megfelelően megszervezhetett rendezvényre, amelynek kapcsán társszervezők/védnökök lehettünk és végigkísérhettük a teljes előkészítési-lebonyolítási folyamatot. Betekintést nyerhettünk a kulturális terület speciális asszisztensi feladataiba, így egyedülálló gyakorlati ismereteket szerezhettünk, különös tekintettel a

Tovább olvasom »

A jövő kommunikációja sajtófőnök szemmel

Egyesületünk szakmai napján ismét egy elismert, példamutatóan hiteles szakembert köszönthettünk Sipos Jenő úr, az MLSZ sajtószóvivője személyében, aki lebilincselő előadást tartott a „Jövő kommunikációja sajtófőnök szemmel” címmel. Bepillantást nyerhettünk a sajtószóvivők feladataiba, mindennapjaikba, továbbá értékes gondolatokat, hasznos ismereteket szerezhettünk a sikeres sajtótájékoztatók szervezésének lépéseiről, a megfelelő szervezeti kommunikáció szerepéről, fontosságáról. Rendkívül megtisztelő volt mindannyiunk számára, hogy felkérésünket elfogadta és vállalta egyszerre valós és virtuális térben az előadás megtartását, amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk.

Tovább olvasom »

„Lépcsőről lépcsőre a média világában”

Egyesületi Napunk vendége: Kovács-Pifka Anna, szerkesztő-riporter 2020.február 27. Lebilincselő előadást hallhattunk „Lépcsőről lépcsőre a média világában” címmel, Kovács-Pifka Anna, szerkesztő-riportertől. Az ifjú, rendkívül hiteles és kiváló szakember értékes gondolatokat osztott meg  a résztvevőkkel a média világában való helytállásról, a szakmai és személyes hitelesség fontosságáról, a kihívásokról, a jó riporter ismérveiről, az interjúadás kulisszatitkairól és hasznos tippeket adott az asszisztensek számára.

Tovább olvasom »

„Viselkedés Cool-Túra”

Egyesületi Napunk vendége: Nagy József, protokoll és kommunikációs tréner, az NPRSZ elnöke 2019.december 3. „Viselkedés Cool-Túra“ címmel tartott magával ragadó, lendületes előadást Nagy József, protokoll és kommunikációs tréner, számos civil szervezet vezető tisztségviselője. A kiváló szakember több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a mindennapi, üzleti, állami és civil szervezeteknél alkalmazandó protokoll területén. Előadásában az általános viselkedési szabályokon túlmenően fókuszált az asszisztensek szemszögéből fontos feladatokra, hogy vezetőik hatékony támogatását segítsék. Humorral, kvízzel fűszerezett előadása mindannyiunk számára élmény volt,

Tovább olvasom »

Egyesületi Nap – „Asszisztensek vezetői szemmel“

Egyesületi Napunk vendége: Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke 2019. november 14. Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke „Asszisztensek vezetői szemmel“ címmel tartott rendkívül értékes, érdekes előadást. Elnök asszony számos felső vezetői pozíciót töltött már be szakmai életútja során, ezért első kézből kaphattunk hiteles összegzést a vezetők szemszögéből nézve az asszisztensek felé irányuló elvárásokról. Számtalan példával illusztrálta a jó szakmai kapcsolat alapjait, fontosságát és az asszisztensek számára igazi „útravalókkal” szolgált. Ezen egyesületi napunkat

Tovább olvasom »

„Farmerben is stílusosan”

Egyesületi Napunk vendége: L.Kottlár Edit, szín-és stílusszakértő 2019. szeptember 12. Mindannyiunk számára sarkalatos kérdés a megjelenés, az alkalomhoz illő öltözet, a kiegészítők kiválasztása. Az asszisztensek számára különösen fontos a megfelelő megjelenés, hiszen a cég/hivatal 2arcai” is egyben. L.Kottlár Edit lebilincselő előadásában a „pénteki” munkaruhára és a mindennapok legkedveltebb ruhadarabjára fókuszált, a farmerre. Számos tippet adott, hogyan lehetünk stílusosak, sportosan elegánsak akár egy lazább öltözetet engedni viselő pénteki munkanapon, akár egy utcai viselet kapcsán.

Tovább olvasom »

“A vezetői asszisztencia kulisszatitkai az államigazgatásban”

Egyesületi Napunk vendége:  Mogyorósi Zsuzsanna 2019.május 4. Az államigazgatás területén szerzett több évtizedes felsővezetői asszisztencia-tapasztalattal rendelkező, elismert szakember osztotta meg velünk gondolatait és értékes kulisszatitkokkal, jótanácsokkal látta el a résztvevőket az államigazgatási terület mindennapjait jellemző asszisztencia világából.

Tovább olvasom »